Blog

Vastgoedbeheer voor particulieren

Als je eigenaar bent van een flat of woning die deel uitmaakt van een flatgebouw, woningcomplex of compound, krijg je vaak te maken met de andere eigenaren. Dat is de reden waarom er in zulke woonsituaties vaak regels worden opgesteld om het samenleven in hetzelfde gebouw of complex zo aangenaam te kunnen laten verlopen. Vaak is er dan sprake van een soort van huishoudelijk reglement of een taakverdeling tussen de verschillende eigenaars. Wie voor het eerst eigenaar wordt, heeft vaak tal van vragen rond dit soort van reglementen of regelingen. Als eigenaar of als bewoner van een wooneenheid in een gebouw met meer dan één eigenaar kun je echter ondersteuning krijgen van een vereniging voor eigenaars. Imperio Vastgoed helpt verenigingen voor eigenaars bij deze vorm van ondersteuning.

Wat kan Imperio Vastgoedbeheer voor particulieren betekenen?

Het beheer van vastgoed gaat in vele gevallen verder dan het bijwonen van de jaarlijkse algemene vergadering, het opvolgen van de samenlevingsregels en het uitvoeren van bepaalde taken. Dit alles gebeurt in een welbepaald juridisch kader. Niet elke particulier is thuis in deze wettelijke materie. Verder is vastgoedbeheer voor een particulier vaak een nevenactiviteit die je er na je werkuren niet kunt bijnemen. Behalve met de gemeenschappelijke juridische belangen, krijg je als mede-eigenaar ook te maken met de verantwoordelijkheid voor het onderhoud van het gehele gebouw. Sowieso kun je het niet maken om je eigendom niet te onderhouden. Wanneer je te maken krijgt met andere eigenaars in eenzelfde gebouw of met eventuele huurders, ben je wettelijk verplicht om je aan vast bepaalde normen te houden. In bepaalde gevallen kan dit al een dagtaak op zich betekenen. Imperio Vastgoedbeheer is gespecialiseerd in dit soort van management dat we kennen onder de naam VVE-beheer.

Verschillende formules van vastgoedbeheer

Zeker als je een particulier bent, vind je het fijn om het overzicht te behouden. Mogelijk wil je niet alles uit handen geven. Bij Imperio Vastgoedbeheer houden we daar rekening mee. Dat is de reden waarom we onze klanten drie verschillende formules aanbieden. Zo kun jij kiezen welke vorm van vastgoedbeheer bij jouw situatie past.

Imperio Vastgoed

Hoogstraat 5,
1541KW Koog aan de Zaan
T: +31 75 77 22 441
W: https://www.imperiovastgoed.com
E: info@imperiovastgoed.com

Bezoek ons YouTube Kanaal

Geïnteresseerd in Zakelijk Vastgoedbeheer, kijk dan hier:
http://www.clarkaccord.com/amsterdam/zakelijk-vastgoedbeheer

Vergunning dakkapel

Bouwvergunning

Een dakkapel geeft je woning een bijzonder cachet. Als je heel weinig zonlicht in je woning krijgt omdat je dak geen ramen heeft is een dakkapel echt een aanrader. In tegenstelling tot een dakraam krijg je hier zoveel meer wooncomfort door. Behalve meer natuurlijk zonlicht, krijg je dankzij deze constructie niet alleen meer daglicht, maar ook extra kamers. Uiteraard is het ook mogelijk om dankzij een dakkapel reeds bestaande ruimtes verder uit te bouwen. Of je voor een dakkapel een bouwvergunning nodig hebt, is afhankelijk van tal van factoren. Op deze website vind je alvast wat meer informatie. Zo weet je meteen dat bij de vergunning voor een dakkapel heel wat komt kijken.

Omgevingsvergunning

Er staan diverse websites online waarop je kunt nagaan of je een omgevingsvergunning nodig hebt voor een dakkapel of niet. Vanaf 1 oktober 2010 geldt de wet algemene bepalingen omgevingsrecht. Dit is een algemene wet die het aanvragen van een omgevingsvergunning voor 25 verschillende constructies vereenvoudigt. In principe is er nu maar één loket, één digitaal aanvraagformulier en maar één aanspreekpunt. Dit is namelijk de rijksoverheid en de officiële site omgevingsloket. Dit neemt echter niet weg dat je nog steeds te maken krijgt met verschillen tussen de gemeentes onderling. Zo zijn er tal van documenten die je in orde moet maken om een bouwvergunning voor een dakkapel aan te vragen. Onze website kan je daar zeker bij helpen.

Vergunning Dakkapel

Vergunning dakkapel

Op onze website kun je lezen met welke punten je moet rekening houden bij een aanvraag vergunning dakkapel. Hoewel de WABO de aanvraag van een omgevingsvergunning zeker eenvoudiger heeft gemaakt, blijft het voor een doorsnee Nederlander niet eenvoudig om hier alles voor op een rij te krijgen. Niet iedereen heeft kennis van technisch tekenen of zicht op de haalbaarheid van een constructie. Dat is de reden waarom wij gestart zijn met onze webshop waar je ook terecht kunt voor de vergunning voor een dakkapel.

Vergunningwinkel
Beets 51
1475 JD Beets
085-0604 139
Vergunningwinkel